Zomerserie jonge OKA leden Mike Dammer

Interview 11 jul 2018

Omschrijving

Hosting en IT-services, gecombineerd met webdesign en online marketing.


Artikel

Hosting en IT-services, gecombineerd met webdesign en online marketing. Een uniek klavertjevier. In één groot pand zitten vier bedrijven die door hun samenwerking de klant het beste en het snelste van dienst kunnen zijn.

Twee van deze bedrijven zijn 026 Hosting en Mida IT Services, de bedrijven van Mike Dammer. Mike begon zeven jaar geleden als stagiaire bij Dave Aaldering van Breedband Arnhem en kreeg daarna zijn hier eerste baan aangeboden. Vervolgens is Mike bij Martijn van de Spreng begonnen, die toen nog Equint had. Van Equint stapte hij over naar het Edese Xantion waar hij de basis legde voor Mida IT Services.

Vervolgens belde Dave Aaldering weer: het gaat hard hier, ik heb je nodig, wil je bij mij komen werken? Geen probleem als ik Mida ernaast kan blijven opbouwen, zei Mike. En dat ging prima, zo goed zelfs dat Mike ook zijn hosting-tak kon ontwikkelen: 026 Hosting.

Daarna ging het helemaal snel. Martijn van de Spreng was een nieuw bedrijf begonnen, Daizy Media, en daarnaast zette Milan Brouwer het bedrijf Booom Digital op. Het ene bedrijf gespecialiseerd in online marketing, het andere in webdesign.

Ze vroegen Mike erbij, waardoor het nieuwe pand op de Van Oldenbarneveldtstraat een state-of-the-art expertisecentrum van IT-kennis en toepassingen werd. Wie er nu komt ziet altijd actie, altijd de nieuwste ontwikkelingen, altijd synergie. Klanten zijn éénpitters tot en met bedrijven met enkele honderden mensen. Want door de samenwerking is alles mogelijk.

In feite is iedereen de accountmanager van de anderen. Als een klant belt met een IT-vraag die iets verder gaat dan de eigen expertise is het simpel even een bureau verder schuiven en je hebt het antwoord op de vraag al. Na de zomer neemt Mike zijn eerste personeelslid aan, en komt er ook weer een stagiaire. Om net als Mike alles te leren wat er te leren valt op IT-gebied. En dat is best veel.

Mike is vorig jaar OKA-lid geworden, of in feite YOKA-lid: de young OKA‘ers. Net als Milan trouwens (daarover later meer). YOKA is een verzameling jonge enthousiaste ondernemers die af en toe samen leuke dingen willen doen. Zoals naar Luxor Live gaan, de Eusebius beklimmen. Of samen een bedrijfsbezoek aan de andere YOKA-leden brengen, dat zou tof zijn!Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem