Xandra Derks

Interview 14 dec 2018

Omschrijving

neemt communicatiestokje over


Artikel

Een taaie doorzetter is ze, een commercieel dier, een vlotte schrijver, een mooie vrouw. En ook een echt mensenmens. Wat er achter jou zit, wat jou drijft, wat jou in beweging zet, daar wil ze alles van weten.

Xandra woont pas vijf jaar in Arnhem, maar ze kent de stad als geen ander. En andersom: de stad kent haar ook. Van De Vergaderie natuurlijk, die prachtige vergaderlocatie in dat monumentale pand aan de Velperbuitensingel. Maar ook van het Bourgondisch Genootschap, voorheen van Business Open, van Arnhem Business, en nu ook voor OKA. Er is weinig dat ze niet doet.

Xandra gaat een stuk van de communicatie voor OKA doen en neemt daarbij het stokje van mij over. Nieuwe leden verbinden aan bestaande leden door inspirerende verhalen. Door niet alleen de wat-vragen te stellen, maar ook de hoe-vragen, en de waarom-vragen. En hoe ze daar zo toe komt?

Xandra wist op haar 10e al dat ze ondernemer wilde worden. Haar eerste productie van oorbellen, samen met een vriendinnetje gemaakt op die leeftijd, wist ze in no-time te verkopen. Wat later werd de richting van het ondernemerschap ook duidelijk: communicatie, reclame, mensen verbinden.

Als 25-jarige vertrok ze van het bourgondische Brabant naar het zakelijke Amsterdam, regelde vlot een baan bij een reclamebureau en begon haar carrière. Ze werd zowel account manager als copywriter. Unieke combinatie, en heel doeltreffend en succesvol.

Tegelijkertijd zette ze een Nederland-breed agentschap voor visagistes op, want ook het uiterlijke mooie van de mens had haar belangstelling. Het agentschap heeft ze nog steeds. Naast haar De Vergaderie in Arnhem, en naast haar destijds opgezette communicatiebureau Qordaat Communicatie. Want waarom niet precies dát doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent?

Dat is Xandra ten voeten uit: een veelzijdige, energieke en mateloos geïnteresseerde vrouw die precies weet hoe je iets over de bühne moet brengen. We gaan nog veel van haar horen – en ze zal zelf ook veel over ons laten horen. Aanstaande maandag bijvoorbeeld al. Spread the word!Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem