Portret 42: Edwin de Kruyff

Interview 26 nov 2018

Omschrijving

een stadsmens pur sang


Artikel

Een stadsmens pur sang, Edwin de Kruyff. Geboren en getogen in Arnhem en een bekende taxateur van commercieel vastgoed in Arnhem en omgeving.

Hij wil er nooit meer weg, uit dat mooie Arnhem. Een stad met prima verhoudingen, stads maar compact. Wel mag Arnhem wat hem betreft een wat meer langdurige visie in de bebouwing en transformatie van vastgoed steken, want het lijkt af en toe of er te veel per pand of locatie wordt bepaald en te weinig naar een omgeving of gebied.

Na zijn militaire dienst begon hij bij Van Elten Assurantiën op het Willemsplein in de bedrijfsmatige verzekeringen en rolde in 1992 door in de bedrijfsmakelaardij. In 2002 starte hij samen met Hans Robert van der Doe DK Makelaars.

Ze begonnen midden in de eerste crisis van na het Millennium, en zes jaar voor de grote kredietcrisis. Maar dat deerde het ambitieuze tweetal niet. Het kantoor overwon alle problemen, kon personeel aannemen en groeide. Het heeft nu een belangrijke positie in de regio Arnhem op het gebied van commercieel vastgoed en -taxaties.

Edwin specialiseerde zich in het taxeren van commercieel vastgoed hetgeen nu is ondergebracht in DK Taxaties. Hij had al eerder diverse studies gevolgd, en mag zich nu tooien met de titels MRICS, REV en RTsv. DK Taxaties staat op de shortlist van alle grote banken en taxeert niet alleen bestaande en nieuwbouw winkels, kantoren en bedrijfspanden maar adviseert ook bij bijvoorbeeld herontwikkelingen of transformaties.

Tijd voor hobby’s (fotograferen) of vakantie (het liefst Spanje, Ibiza) is er nauwelijks; het werk is te veel en te leuk. Zeker met de opgaande economie en de toenemende vraag naar taxaties – voor Edwin is er geen stilzitten bij.

Hij geeft het stokje nu door aan Coen Houtman van DAAN Legal.Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem