Portret 34: Jacco Vogelaar

Interview 13 mei 2018

Omschrijving

in het diepe springen


Artikel

In het diepe springen, dat deden ze. Nu precies 12 ½ jaar geleden. Jacco Vogelaar, Maarten Muller en Erwin Broersma. Drie makelaars met verschillende achtergronden, maar met één doel: succesvol worden. Ook in de modder van het Strong Viking bootcamp afgelopen weekend. Maar daarover later.

Ze begonnen Strijbosch Thunnissen op de opvallende hoek van de Sweerts de Landasstraat, uitkijkend op de Zypse Poort. 350 vierkante meter met zijn drieën en een lege orderportefeuille. Het mini-dipje van 2003 was achter de rug, wat weerhoudt je dan als jonge ambitieuze makelaar om grote stappen te zetten?

Verdienmodel

En dat deden ze. Grote stappen maken, bikkelen, doorbijten, bouwen en groeien. In 2008 brak de kredietcrisis in alle hevigheid los, maar dat bleek hun verdienmodel te zijn. Als je klein bent kan je alleen maar groeien, juist ook in de crisis, als je maar stappen zet. Ze groeiden stug door daar waar anderen omvielen.

Research

Ze maakten ook grote denksprongen. Zoals Jacco al zijn afstudeerscriptie over de KAN-vastgoedrapportage in deze regio introduceerde, begonnen ze ook al snel aan een researchafdeling met vastgoedgegevens waar ze nu elke dag de vruchten van plukken. Kennis is macht, kennis is voorsprong.

QR-code

De afdeling research is nu toonaangevend, voorbeeldgevend. Hun aanpak op het online vlak is ook richtinggevend. Ze waren de eersten met een levensgrote QR-code op het raam. Al met al groeide het bedrijf gestaag; er werken nu al 25 mensen en er is een tweede vestiging in de regio. Ze omvatten de drie disciplines bedrijfsmakelaardij, woningmakelaardij en nieuwbouw & projectontwikkeling.

Transformatie

Ook alle expertises bezitten ze. Jacco bijvoorbeeld de transformatiemarkt – waar Arnhem inmiddels een voorbeeld voor de rest van Nederland is. Op het gebied van winkels, op het gebied van transport en logistiek – je kunt het niet zo gek bedenken of het kantoor heeft het in zijn mars.

Modder

Dan gaan we de modder in. Makelaar in de modder, het zou een mooie kop voor een artikel zijn. Elke dinsdagavond trekt het grootste deel van het kantoor het pak uit en schiet het joggingpak aan. Hun bordenman, tevens physical personal coach, laat ze al bootcampend dan alle hoeken en gaten van Park Sonsbeek zien. Of soms ook de modderbaan, zoals op de foto bij de Strong Viking bootcamp. Ook hier weer bikkelen, doorzetten en overwinnen. Teamspirit.

Op de kaart

Arnhem. Een plaats waar de laatste drie jaar meer is gebeurd dan de tien jaar daarvoor, zegt Jacco. Positief, constructief. Arnhem laat zien hoe het moet. Niet lullen maar poetsen, net als Jacco en zijn mensen. Daar zet je iets mee op de kaart.

Jacco kreeg het stokje van Barri Jansen van Avisi die hij begeleidde naar de Rijntoren. Hij geeft het door aan Marcel Hielkema van Dirkzwager. Want ook die zet grote stappen.Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem