Portret 29: Annette Visser van het Rijnstate Vriendenfonds

Interview 08 jan 2018

Omschrijving

Rijnstate Vriendenfonds


Artikel

Een Arnhems Meisje ten voeten uit, dat is Annette Visser. Sinds 2012 runt ze het Rijnstate Vriendenfonds dat ze als senior communicatieadviseur bij het Rijnstate ziekenhuis heeft opgezet. Ze kent tout Arnhem, het fonds loopt nu lekker, en Annette is klaar voor een nieuwe uitdaging. Die heeft ze gevonden bij VGZ, ook OKA-lid, waar ze vanaf april weer haar oude stiel oppakt: senior communicatieadviseur.

Annette ging in Arnhem op school en ging natuurlijk ook uit op de Korenmarkt; later verruilde ze dat voor Rijnstate, de Rondetafel en De Arnhemse Uitdaging, om er enkele te noemen. Ze houdt van lekker koken, en het is dan ook niet toevallig dat het Rijnstate Vriendenfonds vlak voor de Kerst een bijzonder kookboekje heeft uitgebracht: ‘Doelbewust koken’, met recepten van Arnhemse topkoks en een chirurg. Lekker én gezond.

Crowdfundingsite

Het Rijnstate Vriendenfonds zet zich in om geld binnen te halen voor die projecten waar geen ruimte voor is binnen de reguliere budgetten van Rijnstate, verklaart Annette. Dit kan onder meer via de crowdfundingsite (www.rijnstatevriendenfonds.nl), die in samenwerking met Herm-Jan Klein Velderman van Allyourmedia werd gemaakt. Hier kunnen mensen nu precies dat project sponsoren waarbij hun betrokkenheid het grootst is. Elk mens heeft immers wel iets met ziekte en genezing, en de wens om dat te ondersteunen is vaak hoog.

Netwerkbijeenkomsten

Het Rijnstate Vriendenfonds financiert onderzoek, innovatie en patiëntenvoorzieningen in de zorg – en verbindt ondernemers in een netwerk. Speerpunt voor 2018 is de bouw van een huiskamer en dakterras voor de nieuwe Intensive Care. Elk jaar is er een speciale bedrijfsvriendenbijeenkomst, dit jaar op 26 april. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden op vriendenfonds@rijnstate.nl

Annette geeft het stokje door aan Gerald Strijbos, verkoopdirecteur bij Coöperatie VGZ, haar nieuwe werkgever. Maar we zullen haar nog regelmatig tegenkomen in haar nieuwe rol!

 Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem