Portret 23: Nancy en Richard Hommerson

Interview 30 jun 2017

Omschrijving

hommerzonnetjes en het wow-gevoel


Artikel

Met het ‘Hommerzonnetje’ van de maand zetten Nancy en Richard Hommerson elke maand een medewerker in het zonnetje. Omdat die uitblinkt in service, inzet of andere positieve dingen. Het is niet het enige waarmee dit bijna 40 jaar oude (volgend jaar!) Arnhemse schoonmaakbedrijf uitblinkt.

Ze krijgen het FB-stokje overgedragen door Lammert en Sjoukje de Vries van Landgoed Groot Warnsborn. Ook de Hommerzonnetjes stralen gastvrijheid uit, ze gaan er zelfs na de zomer nog meer focus op leggen. “Het gaat erom dat je je klant een wow-gevoel geeft”, zegt Nancy.

Familiebedrijf

Ze werkt al 17 jaar bij dit familiebedrijf dat door hun ouders is opgezet, Richard zelfs al 19 jaar. Het bedrijf begon heel bescheiden op de St. Antonielaan 45, verhuisde na een aantal jaren naar Rozendaal en zit sinds 1999 alweer in een groot pand op de Delta 38 op IJsseloord II.

Maatschappelijk bewust

Nu werken er 160 mensen en worden er grote klanten bediend; CCV, Musis Sacrum, de Valkhof in Nijmegen, de gebouwen van Vluchtelingenwerk Oost. Het leuke daarvan is dat er ook bewoners van de vluchtelingencentra worden ingezet bij het schoonmaakwerk: zo leren die meteen een vak. Daarnaast zijn er vele kleine ondernemers waar de mensen van Hommerson over de vloer komen.

Lat ligt hoog

Op Facebook is Nancy heel actief: er verschijnen regelmatig vacatures die dan binnen een dag worden ingevuld. “Heel effectief”, zegt Nancy. De lat ligt echter wel hoog, want het ISO 9001 en ISO 14001-keurmerk moeten elk jaar weer behouden blijven. Plus het OSB-keurmerk, ook die hebben ze in the pocket.

App en milieu

Op digitaal gebied is Hommerson helemaal bij de tijd met een slimme app die Nancy en Richard op elk moment inzicht geven in de verschillende werkprocessen en situaties. Geen papieren mappen meer die gesjouwd hoeven worden. Ook de bedrijfswagens rijden op aardgas en extra zuinig door een app om het rijden bewuster te maken. Zo dragen ze ook hun steentje bij aan een steeds schoner maatschappij.

Nancy en Richard geven het stokje door aan Enny van de Velden van CCV.Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem