Olga Fonteijn van EHR

Interview 04 jun 2018

Omschrijving

(weer) nieuw lid 


Artikel

Ze was de afgelopen jaren meer actief op landelijk gebied, maar keert nu weer terug naar de roots in Arnhem, waar Executive Home Rentals (EHR) 24 jaar geleden begonnen is. En vanzelfsprekend sluit ze zich dan weer aan bij OKA, net als in de jaren daarvoor. Een nieuwe kennismaking dus met deze bijzondere huizen-matchmaker!

Weinigen weten dat Olga ooit eigenaresse was van restaurant de Coquerie in Velp. Dat was nadat ze jarenlang als stewardess bij de KLM over de hele wereld vloog. Toen ze in 1994 EHR begon, eerst vanuit huis, later vanuit het bedrijfsverzamelgebouw Lorentz en nu op de Johan de Wittlaan 2, bundelde ze al die ervaringen in dat nieuwe bedrijf.

Franchise

Olga is een mensen-mens, een dienstverlener, een ontzorger, én een zakenvrouw. Ze maakte EHR ermee groot: inmiddels zijn er al elf vestigingen in Nederland. Ze tuigde daarvoor een nieuwe franchiseconstructie op en rolde het concept uit in grote steden. Recentelijk vormde ze de franchise om naar een licentiemodel, meer van deze tijd.

Expats

EHR maakt de match tussen expats en huizenbezitters: de Nederlander die tijdelijk in het buitenland gaat werken maar zijn huis wil aanhouden, en andersom ook de expat van over de hele wereld die tijdelijk in zijn huis kan zitten. Daarbij zorgt EHR voor alles wat prettig wonen aangenaam maakt.

Thuis voelen

Want vaak komen er vrouw en kinderen met de expat mee, en die moeten zich ook thuis voelen. Scholen, sportclubs, winkels, de sociale omgeving: alles moet kloppen. En dat kan je alleen aanbieden en aanraden als je als insider het naadje van de kous kent, zoals Olga en haar collega’s. En als je buitenlandse culturen kent, want elke cultuur stelt andere eisen aan een woning.

Wereldreis

EHR ziet ook toe op het beheer en het onderhoud van het Nederlandse huis en de tuin eromheen, zodat de eigenaar bij terugkomst een netjes bewoond en goed onderhouden huis aantreft. In elke situatie kan EHR overigens bemiddelen: niet alleen de Nederlandse werknemer die tijdelijk in het buitenland gaat werken, ook iemand die een periode een sabbatical wil, gedetacheerd wordt of een wereldreis wil maken. En tot slot: EHR beheert ook vastgoed voor kleine beleggers.

 Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem