Nieuwe leden: Marc Samuels en Tomas Koelemaij van Marc Samuels Arbeidsmarktadvies

Interview 22 sep 2017

Omschrijving

duurzame arbeidsinzetbaarheid


Artikel

Het afgelopen jaar hebben ze al talloze succesvolle matches gerealiseerd bij bedrijven: werknemers herplaatst naar een functie in een ander bedrijf waar ze beter tot hun recht kunnen komen. Het bespaart de gemiddelde werkgever al snel tienduizenden euro’s aan kosten voor rechtsbijstand, afvloeiingsregelingen, kosten van werving en selectie, schat Marc Samuels in. Een korte kennismaking.

Samen met Tomas Koelemaij runt Marc Samuels DNA, De Nieuwe Arbeid, in de regio Arnhem. Marc als arbeidsmarktspecialist en Tomas als mobiliteitsspecialist. Inmiddels zijn al dik vijftig bedrijven aangesloten bij het netwerk dat verbinding, kennis en contacten biedt op HR-gebied en focust op transfers van werk naar werk ofwel  duurzame inzetbaarheid. En dat netwerk is groeiende.

Iedereen aan het werk

Tomas: “We ontzorgen HR-managers, sparren met hen over strategie, en ondersteunen met het netwerk de herplaatsing van medewerkers die overbodig dreigen te worden. Niemand op de bank, iedereen aan het werk. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe groter de kans dat mensen snel en succesvol herplaatst kunnen worden.”

Ook aanbod voor vacatures

Ook andersom werkt het: ondernemers die werknemers zoeken maar daar niet in slagen via de reguliere kanalen, kunnen putten uit het aanbod van de andere deelnemers van het DNA-netwerk. Wie op de website kijkt of de app heeft gedownload ziet grote en bekende namen voorbij komen. “Door het uitwisselen van best practices op HR-terrein leren de deelnemers bovendien van elkaar”, vult Marc aan.

Toekomstproof

DNA bestaat al enkele jaren en kan dus bogen op de nodige expertise en ervaring in het matchen van werknemers, de pitchcafés of de andere manieren waarmee werknemers zichzelf toekomstproof kunnen maken en werkgevers zich van blijvende aanwas van geschikt personeel kunnen voorzien.

Overbodige boetes

Tomas: “Wij stimuleren dat werknemers werken aan hun eigen inzetbaarheid. HR-professionals juichen dit dan ook van harte toe.” Marc: “Werkgevers kunnen hiermee beter beantwoorden aan het goed werkgeverschap dat van ze verlangd wordt. En kosten besparen!”

Wie meer van het netwerk wil weten is van harte uitgenodigd eens te komen praten met de heren. Ze zijn te vinden op: https://www.denieuwearbeid.nu/gelderland/

 Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem