Nieuw Lid: Stelvio Advocaten

Interview 09 jan 2018

Omschrijving

Advocaten met een toefje.


Artikel

Samen hebben ze al ver boven de 100 jaar ervaring als advocaat: Otto van Schravendijk, Joost Bruins, Otto Ingwersen, Paul Eskens en Piet Gunning. Samen vormen ze Stelvio advocaten | mediators, een klein en snelwerkend nichekantoor waar de eerder bij grote kantoren opgedane ervaring is gebundeld. Waarin onderscheidt dit kantoor zich?

“Doorslaggevend voor een cliënt zijn vaak de betrouwbaarheid, de deskundigheid én de snelheid van werken van zijn advocaat. Daarmee win je je zaak eerder, binnen de kortste tijd én tegen de laagste kosten”, aldus Van Schravendijk. “Daardoor onderscheid je je.”

Ambitie

De naam Stelvio refereert aan de Italiaanse bergpas waar gewone wielrenners het tegen afleggen, zo wordt wel gezegd. De ambitie van dit kantoor is dan ook hoog; de drempel is echter laag. Geen overhead, geen papierwinkel; gewoon doen waar het om gaat. En dat goed doen.

Goed doel

Even terug naar de Stelvio: die top werd vorig jaar bedwongen door Ingwersen, een fervent wielrenner. De opbrengst van zijn inspanningen ging naar een goed doel, vergelijkbaar met de Alpe d’Huzes. Ingwersen is gespecialiseerd in strafrecht en contractenrecht.

Erfrecht

Als hij geen cello speelt, zit ook Paul Eskens veel op de fiets. Personen-, familie- en erfrecht zijn zijn specialismen. Hij ontmoet bij dat laatste Otto van Schravendijk, die naast (steeds meer) erfrecht ook faillissementsrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht doet.

Musis

Van Schravendijk is een enthousiast bridger en zanger. Op 26 november kun je hem horen in de Parkzaal van Musis als hij met Toonkunst Arnhem diverse missen van Mozart zingt. En wie hem op een spelfoutje wil betrappen moet van zeer goeden huize komen: hij was deelnemer aan het Groot Nationaal Dictee en strijdt doorgaans mee om de podiumplekken bij het Juridisch Dictee van de Jonge Balie Gelderland.

Arbeidsrecht en ondernemingsrecht

Naast advocaat en specialist in het arbeidsrecht en ondernemingsrecht, doceert Joost Bruins bij diverse opleidingsinstituten aan vakbroeders. Met diezelfde passie en oog voor detail tref je hem bij de Arnhemse afdeling van een landelijke kookclub, of zwervend, met of zonder camera, op de Posbank. Vanuit zijn professionele achtergrond bedient Joost Bruins ook veel internationale cliënten.

Faillissement

Piet Gunning tenslotte werkt sinds een half jaar bij Stelvio. Ook hij heeft zijn sporen verdiend bij de grote kantoren. Gunning is insolventieadvocaat en heeft menig faillissement succesvol begeleid. Als hij niet op kantoor is, is hij vaak te vinden op de golfrange, zowel nationaal als internationaal.

Stelvio advocaten. Advocaten met een toefje slagroom, ofwel: net dat beetje meerwaarde waardoor zij zich onderscheiden.


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem