Nieuw lid: Spring Real Estate

Interview 27 mei 2019

Omschrijving

Wist je dat de fysieke omgeving in belangrijke mate bijdraagt aan het succes van je onderneming?


Artikel

Wist je dat de fysieke omgeving in belangrijke mate bijdraagt aan het succes van je onderneming? We worden gedwongen om steeds innovatiever, flexibeler en efficiënter te werken terwijl de technologische ontwikkelingen voortrazen. Het traditionele kantoor vormt de grootste barrière om echt anders te gaan werken. Hoe ziet het ideale kantoor er dan uit? En waar staat dat? Ras Arnhemmer Robert Jan Buis van Spring Real Estate weet dat. Tijd voor een gesprek.

 

“In het ideale kantoor zijn alle medewerkers productief, trots en tevreden”, zegt Robert Jan. “Om te weten waar de perfecte bedrijfsruimte staat, heb je kennis van de markt nodig. Dan bedoel ik niet alleen welk vastgoed op dit moment leeg staat, maar ook toekomstig. Je wil bovendien inzicht hebben in de behoefte van huurders. Hoe krijg je dat? Eigenlijk heel voor de hand liggend: door het bellen van huurders en verzamelen van data over hun vestigingswensen, toekomstplannen en praktische zaken zoals de duur van hun huurcontract. Spring Real Estate is de enige vastgoedintermediair die een eigen call center heeft om deze informatie te achterhalen. Daarnaast verzamelen we relevante data uit het Kadaster, vastgoedbladen en andere bronnen. Ook trends, demografische ontwikkelingen en het politieke klimaat zijn van invloed op de vastgoedmarkt.

Data is de toekomst
De vier oprichters van Spring Real Estate hebben hun sporen verdiend in internationale bedrijfsmakelaardij. In 2011 hebben zij de handen in één geslagen. Op dat moment zat de vastgoedmarkt op slot. Hoe creëer je dan waarde? Zij zijn huurders actief gaan benaderen voor advies, heronderhandeling van het huurcontract of voor relocatie. Hierdoor is waardevolle kennis ontstaan over de huurders. Het vinden van de juiste huurder is voor elke vastgoedbelegger en pandeigenaar een uitdaging. Je wilt niet alleen snel verhuren maar ook een passende eindgebruiker vinden. De eindgebruiker daarentegen wil op zijn beurt kantoorruimte waarin medewerkers floreren.

Het ideale kantoor
Oprichters Stijn de Blaaij en Alexander Zweering hebben zich daarom verdiept in het perfecte kantoor. Wat moet je doen om het ideale kantoor te realiseren en blijvend succesvol te houden? Hun conclusie: de winnaars van morgen werken in een netwerkkantoor. Dat wil zeggen dat er minimaal een informele overlegplek is, een stilte werkplek, een aanlandplek en een projectruimte. Ook zijn er sfeervolle ontmoetingsplekken en een aantrekkelijke ontvangstruimte. Afijn, het gaat nu te ver om dit uit te diepen, lees daarvoor hun boek ‘Het ideale kantoor’.”

Deze regio
Wat zijn de ontwikkelingen voor deze regio? “Heel concreet zie je nu een trek van het westen naar het oosten”, vertelt Robert Jan verder. “De randstad is overvol, waardoor bedrijf en particulier zich meer en meer in het oosten vestigen. Je kunt een denkbeeldige lijn trekken van Amsterdam, Amersfoort naar Arnhem. Dat waaiert uit naar Eindhoven en Zwolle. Spring Real Estate heeft daarom bewust een vestiging geopend in Arnhem waar ik als partner aan het roer sta. Kennis van de lokale markt is, zoals gezegd, essentieel om van toegevoegde waarde te zijn als vastgoedintermediair. Wij hebben een kennisintensieve dienstverlening die data-gedreven is. Ik heb altijd in de markt van het regionaal vastgoed geopereerd. Ik ken de stad, de ondernemer en de netwerken. Gaat het over de verhuur van vastgoed, dan zijn wij de juiste partij.

Sociaal gezicht
Ik ben Arnhemmer en houd van de stad. Daarom ben ik onlangs onbezoldigd toegetreden tot de Raad van Inspiratie. Dit is een groep professionals die het bestuur van Stichting Made in Arnhem adviseert en inspireert bij het vorm en inhoud geven aan citymarketing. Tot slot maak ik me sterk voor fundraising voor de Arnhemse voedselbank. Zij hebben een tekort aan financiële middelen. Alle steun is welkom. Met mijn inzet wil ik wat teruggeven aan deze prachtige stad.

Meer weten? www.springrealestate.nl


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem