Nieuw lid: Sophie Schijf

Interview 02 feb 2018

Omschrijving

evenementenorganisator met passie


Artikel

Wie kent haar níet? Ze is dé vrouw achter de Arnhemse Stockdagen, de bedenker van FDFA, nu al twee jaar verbonden met Innovate, sinds haar afstuderen op ArtEZ de organisator van de introductiedagen daar, enzovoorts. #mode #verbinden #een-op-een #emigreren

Het hele jaar is ze continu aan het bellen, verbinden, regelen, opzetten, afspreken, afstemmen, plannen, checken, en genieten. Net als haar klanten en diens klanten. Want elk feestje dat Sophie organiseert is een echt feestje. Met een cultureel tintje als onmiskenbare handtekening.

ArtEZ

Hoe dat komt? Na een paar jaar Kunstacademie Groningen (interieurarchitectuur) switchte ze naar Arnhem, waar ze aan ArtEZ product design studeerde. Ze studeerde af op projecten: het organiseren van evenementen met ontwerpen als belangrijk onderwerp. Veel leuker dan producten ontwerpen, wist ze meteen.

Passie

Ze maakte van haar passie haar beroep en viert dit jaar alweer haar tweede lustrum. Vorig jaar dacht ze er serieus over om naar Portugal te emigreren, maar de verregaande bureaucratie daar maakte dat ze nog meer waardeerde wat ze hier had opgebouwd. Dus ze bleef. En bouwt verder aan haar bedrijf.

Mogelijkheden

Wat ze doet: in feite is ze regisseur en verbinder van mensen en ideeën. Ze kan grootse projecten en evenementen overzien en richting geven, ze maakt elke gebeurtenis tot een gedenkwaardig iets. In het grote netwerk waar ze inmiddels bekend is, geeft ze soms vaker dan dat ze neemt. Ze kent zóveel mensen, zoveel mogelijkheden.

Pitchen

Ze werkt vaak samen met Riëlle Schoeman, die ze tien jaar geleden bij Dudok heeft leren kennen. Ze werkten daar allebei, en met die basis besloten ze beiden om voor zichzelf te beginnen. Soms pitchen ze samen, soms tegen elkaar, maar altijd als collega’s.

Impact

Tegenwoordig zet ze zich wel steeds meer in voor bedrijfsevenementen, naast de bekende grote culturele of innovatieve evenementen. Grotere, kleinere, de omvang doet er niet zo toe; de impact en het unieke des te meer. Ze is al een poos lid van de SJOA, en nu dus ook van OKA. Om nog meer mensen te leren kennen, om nog meer in het netwerk te zijn. Welkom!Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem