Nieuw lid: Rudius Vastgoed

Interview 20 mei 2019

Omschrijving

Uit een goed netwerk kan een compagnonschap met florerend bedrijf ontstaan. 


Artikel

Uit een goed netwerk kan een compagnonschap met florerend bedrijf ontstaan. Rudius Vastgoed is daar een klinkend voorbeeld van. Een vastgoedonderneming actief op het gebied van commercieel onroerend goed en woningen. Met passie en vakmanschap verbouwen zij vastgoed waarbij ze rekening houden met toekomstige veranderingen in behoefte en gebruik. Rudius Vastgoed gaat de uitdaging aan om nieuwe mogelijkheden toe te passen in transformatie en verduurzaaming. Door deze aanpak verbetert de verhuurbaarheid.  Momenteel heeft ze aantrekkelijke kantoorruimte beschikbaar. Ook komen er volgend jaar geweldige appartementen in Arnhem centrum op de markt. Tijd voor een kennismaking met één van de compagnons: Ruben Twijnstra.

Tekst: Xandra Derks

Ruben Twijnstra was relatiemanager bij FGH Bank en gespecialiseerd in vastgoedfinancieringen. Hij kent daardoor de markt, de spelers en de ontwikkelingen. Tijdens de crisis vanaf 2008 zijn er meer en meer restricties. Totdat de bank in 2012 eigenlijk geen nieuwe financieringen meer verstrekt. Als buitendienstmedewerker drink je dan voornamelijk koffie. Weinig uitdagend en daarom begint Ruben in 2013 een eigen advieskantoor.

Drie compagnons
Ruben: “In deze hoedanigheid ontstaat een samenwerking met Theo van der Meer. Gezamenlijk zoeken we een gebouw om te transformeren. Uit het netwerk kende ik ook Koen Hensel. Met z’n drieën zijn we die uitdaging aangegaan en hebben op de Utrechtsestraat het voormalige SNS-kantoor aangekocht. Daar hebben we 40 appartementen gerealiseerd. Deze waren snel verhuurd. Het fundament voor Rudius Vastgoed is hiermee gelegd.

Transformatie
We legden ons aanvankelijk toe op het zoeken van geschikte bedrijfspanden om deze te transformeren naar appartementen. Een bepaalde tijd richtten we ons daarbij ook op huisvesting van asielzoekerscentra. De focus is echter veranderd en we leggen ons nu op kansrijk vastgoed waarbij we waarde toevoegen waardoor de verhuurbaarheid verbetert. Een goed voorbeeld daarvan is het ‘Ahrend Gebouw’ aan de Velperweg in Arnhem. Door investeringen in kozijnen, ramen en verlichting heeft deze nu energielabel A. De huurders zijn voornamelijk lokale ondernemers die goed bereikbaar willen zijn in een stadse omgeving. Bovendien is het Sportlokaal er gehuisvest. Hier trainen huurders, maar ook bewoners uit de directe omgeving.

De President
Onlangs hebben we ‘De President’ aangekocht. Het markante bedrijfsverzamelgebouw aan de President Kennedylaan in Velp. Wat we eerst doen, is in gesprek gaan met de huidige huurders. Waar lopen zij tegenaan? Het gebouw heeft meerdere huisnummers, wat voor bezoekers tot verwarring leidt. Daar gaan we wat aan doen met duidelijke markering. Ook aan de wens voor een gezamenlijke vergaderruimte gaan we voldoen. Verder was er achterstallig onderhoud. Alle gebreken lossen we op en we voeren benodigd onderhoud uit. We lopen alles na. Vervolgens verduurzamen we waar mogelijk. Zo komen er zonnepanelen op het dak. We werken hiervoor bewust met kleine partijen uit de regio. Beheer dichtbij huis dus. Allereerst gunnen we de business lokaal. Bijkomend voordeel is, dat onze onderhoudspartners de panden kennen. Dat schakelt makkelijk en verhoogt de flexibiliteit. Hierdoor kunnen we bovenal de servicekosten laag houden. Er is nog kantoorruimte vrij, overigens.

Te huur
Een ander pand dat ik specifiek wil noemen is House of Energy aan de Meander 651. In 2008 was dit het meest duurzame gebouw van Europa. Heel wat delegaties uit Den Haag hebben het pand in het verleden bezocht vanwege alle noviteiten. Ook hier hebben we ruimte te huur. Tot slot gaan we het kantoorpand naast Centraal Station boven de Spar aan het Willemsplein transformeren naar 23 appartementen met balkon. Ook komen er 2 penthouses. Ik verwacht dat eind 2020 deze in de verhuur komen.

Ben je op zoek naar kantoorruimte? Neem dan contact op via ruben@rudiusvastgoed.nl, bel 026 – 303 0006 of schiet me aan tijdens een OKA-bijeenkomst. Dan maken we een afspraak voor een bezichtiging.”Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem