Nieuw lid: Mathijs Gielen en Lisanne Fioole van De Staat

Interview 01 mrt 2018

Omschrijving

nieuw: terras op marktplein


Artikel

Dit voorjaar krijgt restaurant De Staat er een terras op de Markt bij! Sinds de overname door Mathijs Gielen (28) en Lisanne Fioole (28) in april vorig jaar is het snel gegaan. Het voormalige waaggebouw, met een knipoog naar de overheidsgebouwen eromheen omgedoopt tot De Staat, loopt als een tierelier.

Eerst even de achtergrond: ze kennen elkaar van de middelbare school in Zevenaar en kwamen elkaar daarna weer tegen bij de HAN, waar Mathijs small retail & business studeerde en Lisanne communicatie. Mathijs kreeg na zijn afstuderen een baan bij Pathé in het Rembrandt theater als service manager; Lisanne ging als communicatieadviseur werken bij woningcorporatie Viverion en als medewerker evenementen bij Stadsvilla Sonsbeek.

Paplepel

Tot deze kans voorbij kwam. Een droom die ze al langer hadden, en die ook niet helemaal uit het niets kwam, want de ouders van Mathijs hadden altijd al diverse horecazaken. De bekende paplepel. Eerst dacht Lisanne nog parttime haar baan te kunnen houden, maar al na een paar maanden liep het zo hard dat ze volledig moest bijspringen – naast de twintig parttimers die al voor hen werkten.

Wéér een hippe zaak

Met de volledig vernieuwde inrichting haalde het stel diverse managementbladen en kranten, want de Gelderse hoofdstad had er naast Stan&Co en ’t Taphuys nu wéér een hippe zaak bij, schreven de journalisten, met een verduveld goede kok. Een die kwaliteit verkiest boven kwantiteit. En met de uitbreiding op het marktplein beschikt Arnhem straks ook nog eens over een klein Vrijthofje als je het goed bekijkt. Ook niet verkeerd!

Gasten

Omdat het doorgaans lastig is goede mensen te krijgen in de horeca besloten Lisanne en Mathijs om het personeel alle mogelijkheden te geven voor training en opleiding, en af te zien van de gebruikelijke nul-urencontracten. Het is immers een zware baan, maar dankbaar als je dat goed kunt. En als je je mensen goed behandelt, worden je gasten ook in de watten gelegd. Hoe eenvoudig kan een succesformule zijn.Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem