Nieuw lid: Jurgen Bierdrager van Het Eiland

Interview 25 aug 2018

Omschrijving

Een gezellig restaurantje in de binnenstad


Artikel

De kracht van Arnhem zit hem vooral in de kleine gezellige restaurantjes. Knus, gezellig, een thuisgevoel en toch lekker in de watten gelegd. Overal vind je dat soort restaurants terug in de Arnhemse binnenstad, bijvoorbeeld ook bij Het Eiland, pal achter de Primark.

Jurgen Bierdrager runt Het Eiland samen met zijn partner, Silvia Suripatty en een trouwe ploeg in de keuken en de bediening. Als we lekker buiten zitten voor het interview wordt hij regelmatig even op de schouder getikt door een bekende: ik kom zo even langs bij je!

Gespecialiseerd

Jurgen nam Het Eiland drie jaar geleden over en maakte er eerst een lunchrestaurant van dat gespecialiseerd was in gehaktballen. Hij won er zelfs bijna de eerste nationale prijs mee, zo goed waren zijn ballen.

Alle doelgroepen

Toch veranderde hij dit voorjaar weer de formule en maakte er een knus restaurant van dat nu voor alle doelgroepen aantrekkelijk is. Deze bonte mengeling van gasten maakt Het Eiland gezellig en maakt dat je er vaker wilt gaan eten. Of gewoon een borreltje drinken, dat kan ook. In samenwerking met Robbers & van den Hoogen schenkt hij hele goede wijnen uit de bekende Kaiken-stal.

Huisgemaakt

Al het eten is huisgemaakt bij Het Eiland, de ballen zijn nog steeds favoriet maar de kaart is inmiddels flink uitgebreid. Jurgen staat zelf in de keuken; Silvia is de charmante gastvrouw die het de gasten naar de zin maakt. Sinds de andere aanpak dit voorjaar loopt de zaak als een speer!

Sportmenu

Er is een samenwerking met Indoor Action en Man-Up in Westervoort. Leden van die sportclubs hebben korting bij het Eiland en vragen vaak naar de speciale sportmenu’s, waar minder calorieën in zitten, maar die even lekker zijn als de andere menu’s.

Afrika

Jurgen is een man van de wereld. Hij heeft allerlei beroepen gehad, variërend van de jeugdzorger tot tennisleraar – hij stond schouder aan schouder met mensen als Jacco Elting – en hij reist ook graag de wereld over. Afrika heeft een bijzonder plekje in zijn hart, daar gaat hij vaak heen.

Mensen

Jurgen is bovendien een oude bekende van OKA. Een aantal jaren geleden kwam hij er al via Jobstap, en hij kent al tal van mensen. Toch is hij weer bewust lid geworden, want het is altijd leuk nog meer mensen te leren kennen, zegt hij.

Druk

Jurgen heeft het erg druk met de zaak. De kerstdagen zijn zelfs nu al praktisch volgeboekt, maar wie op andere momenten wil komen heeft zeker nog plaats. Het is zeker het proberen even waard! Op de Facebookpagina staan steeds de laatste nieuwtjes.

 Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem