Nieuw lid: Julian Leijser van Gabriel Investments

Interview 07 dec 2017

Omschrijving

verbinder van innovatie


Artikel

Een verbinder van vernieuwend ondernemerschap, dat is Julian Leijser ten voeten uit. We kenden haar al als aanjager van het Arnhemse Centrum voor jonge ondernemers (CVJO) van 2013 tot 2016, maar ze heeft veel meer gedaan op het gebied van startups, innovatie en duurzaamheid.

Momenteel is ze vanuit haar bedrijf voor de provincie Gelderland bezig met het project StartUp Delta Summit Challenge, waar StartUp in Residence een onderdeel van is. Net als twee jaar geleden toen ze voor de provincie de challenge StartUp50 Gelderland organiseerde en er een mooi magazine over liet maken, brengt ze nu weer innovatieve startups en overheden en investeerders samen.

Angel investors

Dat samenbrengen zit in haar bedrijfsnaam: Gabriel Investments. Net als de goede engel Gabriel bestaan er ook angel investors, de stille investeerders, die kansrijke startups ondersteunen om hun ideeën te helpen realiseren en vermarkten. Recent was ze zo op interimbasis werkzaam voor de stichting Nieuwe Bedrijvigheid Gelderland. Ook nu komt er een magazine met startups, zegt ze.

Linken oude en nieuwe economie

Sinds haar afstuderen aan de Radboud Universiteit (Bedrijfscommunicatie) in 2012 houdt Julian zich al bezig met innovatie en vooruitgang. Het linken van de oude economie met de nieuwe economie is een van haar belangrijkste aandachtsvelden. In het StartUp50-magazine werden ook al dit soort ontwikkelingen beschreven (Teijin Aramid, Monuta, etc).

Goede ideeën

Daarmee sluit ze naadloos aan op de plannen van gedeputeerde Michiel Scheffer, die innovatie als voorwaarde voor het excelleren van de maatschappij ziet. Voor hem en voor de provincie voert ze daarom de Delta-programma’s uit. “Startups die het verduurzamen van voedsel willen aanpakken zijn bijvoorbeeld welkom, net als startups die zich met energie bezighouden, of het beter gebruik van regenwater. De toepassingen zijn eindeloos. Tot 26 januari kunnen mensen hun goede ideeën indienen op https://startupdeltasummit.com/.”Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem