Nieuw lid: Fadime Kumas

Interview 06 mrt 2018

Omschrijving

van Tugra zorg & welzijn


Artikel

Dit jaar bestaat Tugra 10 jaar. In 2008 richtte Fadime Kumas deze kleine maar flexibele zorgorganisatie op. Ze richt zich op de volgende zaken: het geven van individuele- en  omgangsbegeleiding, opvoedondersteuning en verzorging aan individuen, en op de exploitatie van het Omgangshuis voor kinderen van gescheiden ouders.
In Het Bruishuis aan de Akkerwindestraat is het kantoor van Tugra gevestigd van waaruit ze haar 14 medewerkers aanstuurt. Ook zit daar het Omgangshuis, dat voor kinderen van gescheiden ouders een omgangsbegeleiding is en waar zowel vader als moeder onder begeleiding het contact met het kind weer kunnen herstellen.
“Tugra betekent ‘iedereen onder één dak’,” legt Fadime uit. Bij Tugra werken dan ook mensen met allerlei verschillende achtergronden en geloven, onder één dak. Iedereen onder één dak betekent ook dat mensen zorg kunnen krijgen, thuis en vertrouwd. Het kind staat daarbij centraal.
Tugra werkt voor verschillende gemeentes in de regio. Mensen die (omgangs)begeleiding nodig hebben kunnen die via het wijkteam aanvragen onder de jeugdwet en/of wmo. Er werken bij Tugra professionals met een hbo-achtergrond, zoals sph: sociaalpedagogische hulpverleners en mwd maatschappelijk werkers. Tugra werkt ook samen met instanties zoals Pluryn en Zorgkompas.
www.tugrazorg.nl
 


Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem