Nieuw lid: Dorota Roszkowska van doroART

Interview 31 jan 2018

Omschrijving

kunstenares, kunstuitleen, webshop


Artikel

Kunst toegankelijk maken, dat is de missie van kunstenares Dorota Roszkowska. Twintig jaar geleden studeerde ze af als grafisch ontwerper aan ArtEZ, en inmiddels heeft ze een indrukwekkend portfolio opgebouwd. #webshop #teambuilding #kunstuitleen #akoestische schilderijen #mixed media artist

Geboren en getogen in Bialystok, Polen, maar inmiddels bijna even lang al in Arnhem wonend en werkend. Aanvankelijk als grafisch ontwerper, met de Internationale Opera Producties en de Poolse Ambassade als eerste grote klanten, maar tegenwoordig veel meer als uitvoerend kunstenaar en als mixed media specialist met een eigen kunstuitleen.

Musis

Ze maakt kleine en grote doeken, zowel in opdracht als op eigen initiatief en inspiratie. Vrouwelijkheid is een vaak terugkerend thema. Haar kleuren zijn soms ingetogen, dan weer sprekend en fel. En soms ook extreem groot: tijdens ArnhemProeft in 2017 maakte ze samen met Pieter van de Pol een 14 meter lang kunstwerk achter Musis.

Kantoorruimtes

Tijdens de open dag met OKA vorig jaar op IPKW liep ze tegen Low & Bonar aan, en van hun materiaal colback maakt ze nu akoestische schilderijen. Voor kantoorruimtes en woonhuizen waar teveel galm is, en waar een kunstwerk dan zowel de galm wegneemt als sfeer en kleur brengt. Momenteel maakt ze met bladgoud een serie akoestische panelen van afbeeldingen van planeten.

Webshop

In haar webshop biedt ze cadeaubonnen aan voor haar thematische schilderworkshops: om samen met je vriendin, dochter of als familiedag te doen. Met de cadeaubonnen kun je ook iemand een schilderij geven. Ze organiseert ook teambuildingsessies. Bijvoorbeeld om de koers van je bedrijf in beeld te brengen of grenzen te verleggen, of ze juist los te laten en ‘kleur’ te geven.

Kunstuitleen

Om mensen kunst dichtbij te brengen en toegankelijk te maken heeft ze drie jaar geleden de kunstuitleen van eigen werk opgezet waarbij je kunstwerken voor een bepaalde periode aan de muur kunt hebben en of in loop van de huurperiode voor kunt sparen. Dat vindt ze passen bij de economie van deze tijd: de mogelijkheid tot wisseling van de kunst en niet het perse het bezitten ervan. Want ze weet als geen ander wat kleur en sfeer in een ruimte kan doen.

 Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem