Nieuw lid: Bumé aannemingsbedrijf

Interview 06 jun 2018

Omschrijving

De bouwer van o.a. Melis Logistics


Artikel

De Kastanjehof in Velp is één van de paradepaardjes van aannemingsbedrijf Bumé uit Velp. Maar zeker ook het prachtige nieuwe pand van Melis Logistics in Duiven. In heel centraal Gelderland, van Apeldoorn tot Nijmegen en van Babberich tot Veenendaal, is Bumé actief. Van utiliteitsbouw en luxere woningbouw tot het dagelijkse onderhoud voor woningcorporaties en verenigingen van eigenaren.

Het bedrijf bestaat al meer dan 40 jaar. Vandaag de dag wordt de directie gevormd door de broers Frans en Nico Budel die het in 2001 van hun vader en oprichter hebben overgenomen, samen met Theo van Baal, die directeur bedrijfsvoering is. Nico is verantwoordelijk voor het onderhoud en Frans zorgt voor de aansturing van nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Onderhoud

Hoewel Bumé al lang bestaat wordt het bedrijf steeds bekender door de ruim 35 onderhoudswagens die kriskras door de regio rijden om de 15-20.000 woningen die ze voor Vivare, Baston Wonen en een groot aantal VvE’s in onderhoud hebben, te bedienen. Nico: “Het onderhoud is het fundament van onze organisatie.”

Digitalisering

oor Frank ThooftBijzonder is ook de verregaande mate van digitalisering die het bedrijf heeft doorgevoerd, en waarmee ze tot de pakweg 15% Nederlandse bouwbedrijven behoren die daarmee vooroplopen in de branche. Theo: “Al onze mensen hebben een iPad en we hebben daardoor nagenoeg realtime informatie over en inzicht in onderhoudsprocessen en de bijbehorende voortgang, waardoor we uiterst effectief kunnen werken.”

Langjarig

Bumé en haar zusterbedrijven de bouwondernemingen Jager en Zevenaar hebben zo’n vijftig medewerkers in vaste dient en werken daarbij met een flexibele schil van zo’n twintig mensen. De ervaring leert echter dat die bijna continu aan het werk zijn voor de groep; zo groot en stabiel is het aanbod van werk. De nadruk ligt bij de opdrachtgevers in het zakelijke segment; de relaties zijn overwegend langjarig en zijn gebaseerd op vertrouwen in de kwaliteit van de Velpse bouwer. Werken in een bouwteam of op basis van ketensamenwerking is de leidraad waarmee Bumé efficiënt met haar partners opereert.

Circulariteit

Volgend jaar gaat het bedrijf overigens verhuizen en worden de vestigingen in Velp en Zevenaar ineen gevoegd. Daarbij wordt – door henzelf vanzelfsprekend - een bijzonder gebouw gerealiseerd dat de circulariteit voorop heeft staan. Binnenkort wordt de locatie daarvoor bekend, hou de website van Bumé dus in de gaten!

 Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem