Nieuw lid: BAS Bedrijfskleding

Interview 09 mei 2019

Omschrijving

Begin veertig zijn ze. 


Artikel

Begin veertig zijn ze. Het echtpaar Frank en Ine van Asseldonk. Beiden hebben het gevoel: als we het nu niet doen, doen we het nooit. Ze bestellen een monstercollectie bedrijfskleding. Groothandel BAS Bedrijfskleding ziet het leven. De eerste periode runnen ze het bedrijf vanaf de keukentafel. De dozen met voorraad stapelen zich langzaam op richting woonkamer. Met een bus rijden ze langs bedrijven om hun handel te slijten. Ouderwetse koude acquisitie. Ze presenteren vanuit een doos. Het werkt. Als snel trekken ze hun eerste bedrijfspand in.

Tekst: Xandra

“Dat was een oude loods”, vertelt Frank opgetogen. “Als snel groeide we daar uit ons jasje. In Westervoort werd ter overname een winkel in bedrijfskleding met machinerie voor het borduren en printen van logo’s aangeboden. Jarenlang hebben we onze business vanuit de winkel bestiert. We zaten op een zichtlocatie, ideaal. Na een aantal jaar werd ook die locatie te krap. Dan is het best spannend om te verhuizen naar bedrijventerrein Het Broek. Je levert in op zichtbaarheid, daarentegen zitten we midden in de bedrijvigheid. We zijn nu 13 jaar verder. We hebben net een bedrijfshal erbij gehuurd. De showroom wordt groter en ook krijgen we meer magazijnruimte. Inmiddels zijn we met een enthousiast team van 16 man.”

Gepassioneerd
“Dat enthousiasme en liefde voor het vak zorgt ervoor dat we met het bedrijf blijven groeien”, vertelt Ine verder. “Een t-shirt verkopen kan nagenoeg iedereen. Het gaat om de service die we bieden. Het grote voordeel is dat wij een eigen productieafdeling hebben. We borduren en drukken zelf logo’s, prints en afbeeldingen op de kleding. Niet iedereen wil een lopende reclamezuil zijn. Met een subtiel logo op een fraaie plek behoud je elegantie. Onze ontwerpers hebben hier oog voor. Daarnaast kunnen we snel leveren. Een beursdeelname, een evenement, nieuwe medewerkers, bedrijfskleding is vaak een sluitpost en wordt in de hectiek van de organisatie nog al eens vergeten. Wij zijn in staat om binnen 24 uur 20 polo’s met borduring te leveren bijvoorbeeld. Daag ons maar uit!”

400 m² showroom
Frank: “In onze open showroom kun je in alle rust bedrijfskleding uitzoeken. BAS bedrijfskleding is totaalleverancier voor alle bedrijfs-, werk- en promotiekleding. Van representatief kostuum voor een hotelier of jassen voor de zorg, tot werkoverall voor een timmerman. Ook bieden we PBM’s en werkschoenen. Hotel Haarhuis, het Openluchtmuseum, Jans het zijn enkele voorbeelden van onze klanten. We leveren veel aan de zorg, bijvoorbeeld Isula Dei en Attent Zorg en Pleyade. Bij de zorg heb je te maken met uiteenlopende bedrijfskleding: van zorgjasje van de verpleger tot keukensloof en en koksbuis, van werkbroek voor de technische dienst tot polo voor de fysiotherapeut. Elke medewerker op zijn vakgebied moet prettig kunnen werken. Elk kledingstuk heeft daardoor andere vereisten.”

“En je wilt er een beetje leuk uitzien”, zegt Ine. “Onze gemêleerde collectie bedrijfskleding is modieus, comfortabel en heeft een mooie fit. Je ziet steeds meer invloeden en materialen uit de sport- en outdoorwereld. Dat verhoogt het draagcomfort enorm. Duurzaamheid vinden wij belangrijk. We werken uitsluitend samen met leveranciers die aangesloten zijn bij de Fair Wear Foundation. Zij hebben een gedragscode ontwikkeld waarbij aan wereldwijd geaccepteerde arbeidsvoorwaarden moet zijn voldaan. Normaal gesproken gaat oude kleding door een shredder. Dat wordt gerecycled tot bijvoorbeeld tuinbank, auto-interieur of tapijt. We zijn samen met Burgers’ Zoo een samenwerking aangegaan met Dutch Awearness. Burgers’ Zoo deponeert alle afgedragen kleding in een speciale container op het terrein van de dierentuin. Van deze kleding wordt opnieuw stof gemaakt voor onder meer bedrijfskleding of andere stoffen producten. Deze producten krijgen een kenmerk dat het gerecycled is door Burgers’ Zoo. Sympathiek en duurzaam.”

Meer weten? www.basbedrijfskleding.nl of kom kijken in showroom aan de Blankenweg 41 in Arnhem.


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem