Nieuw Lid: Absolute Cycling

Interview 09 apr 2019

Omschrijving

Een supergadget


Artikel

Een supergadget voor de recreatieve wielrenner. Dat is de Absolute Cycling One. Een fietscomputer met oersterk signaal dat zelfs niet uitvalt in bosrijk gebied. Bovendien verzamelt het systeem de meest accurate data. Kortom, wil je lekker ongedwongen fietsen met een vol vertrouwen op je fietscomputer dan is de Absolute Cycling One jouw must have. De eerste prototypes worden nu getest. De uitkomsten zijn veelbelovend. Wil jij de eerste zijn met deze noviteit op je racefiets? Word ambassadeur en schrijf je voor 28 juni voor de voorverkoop.

Fietsfanaat
Harm Giesen is een fietsfanaat. Als puber had hij de droom om profwielrenner te worden. Fanatiek koerst hij mee tijdens vele wielerrondes in ons land en daarbuiten. Hij kan een aardig rondje trappen op de pedalen. Rond zijn twintigste gaat hij studeren. Hij volgt een opleiding tot industrieel product ontwerper. Harm: “Ik ga dan op kamers wonen. Tja, dan word ik gegrepen door het studentenleven. Uitgaan, feestjes en vriendinnetjes hebben de voorkeur boven trainen. Het supertalent dat ooit de Tour de France gaat winnen, was ik bovendien niet. Ik ben altijd fanatiek blijven fietsen, maar wedstrijdwielrenner behoorde tot de verleden tijd.

Innovator
Ze noemen mij een Willy Wortel. Ik ben goed in het bedenken van oplossingen. Of dat nu gaat om vormgeving, behuizing van een product, technologie, marketing of financiën. Elke wielrenner kent het probleem dat het signaal van een reguliere fietscomputer slecht is of zelfs uitvalt. Zeker in een buitengebied of bosrijk gebied waar je geen internet hebt. Daarnaast is de data die de fietscomputer vergaart nogal eens onnauwkeurig. Dat zet mij dan aan het denken. Samen met een team van engineers, van onder andere Inspiro in Arnhem, heb ik een revolutionair navigatiesysteem ontwikkeld. Deze ultra slimme fietscomputer werkt door middel van positioneringstechnologie. Binnen een straal van 2 meter weet de fietscomputer exact je positie. Zelfs als je geen verbinding meer hebt met een satelliet. Deze techniek meet bovendien je snelheid en cadans, waardoor je geen externe sensoren meer nodig hebt. Een wielrenner wil bevestiging hebben. Niet alleen hoe hard hij fietst, maar als zijn benen verzuurd raken wil hij weten of dat vanzelfsprekend is. Meten is weten. Fietsdata is complex. Dan wil je je ook niets eens af hoeven vragen of de data wel klopt. De Absolute Cycling One geeft heldere informatie weer. Ook is hij te koppelen aan de app Strava.

Ben de eerste
De eerste prototypes zijn getest. Zowel door profwielrenner Maarten Tjallingii als door recreatieve wielrenners. Verder heb ik een heel team van experts om het product succesvol in de markt te zetten. We willen nu de eerste 1.000 exemplaren gaan produceren. De ontwikkelingskosten van deze noviteit zijn hoog. Wij zijn blij met onze aandeelhouders en investeerders, onder meer Provincie Gelderland en Rabobank. Om gelden te krijgen voor de daadwerkelijke productie starten we op 18 juni met crowdfunding. Als eerste kun jij deze supergadget voor je wielrenfiets met early-bird korting kopen. Je schrijft je in voor de voorverkoop van € 599,00 per fietscomputer. Jij bent hiermee een echte ambassadeur voor ons. Er is trouwens interesse getoond vanuit de grootste Nederlandse wielerploeg. Het enthousiasme is gelukkig groot.”

Ben jij een fervent wielrenner en wil je niet alleen voorop fietsen maar ook voorop lopen? Schrijf je dan voor de voorverkoop van de Absolute Cycling One via www.absolutecycling.com. Wil je meer weten? Meld je aan voor de nieuwsbrief, bekijk de website of volg Absolute Cycling op Instragram of Facebook.

undefined


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem