Nieuw lid: Marlies Neutkens

Interview 14 mrt 2019

Omschrijving

Een kinderbrillenwinkel starten? 


Artikel

Een kinderbrillenwinkel starten? Nooit doen. Daar is geen droog brood mee te verdienen. Je moet behoorlijk eigenwijs zijn, als je toch het initiatief neemt. En dat is Marlies Neutkens. Ze geeft haar gespecialiseerde optiek dan ook de toepasselijke naam: ‘Enfant Terrible’. Een ‘verschrikkelijk kind’ is het niet geworden, maar het is ook geen dik belegde boterham. Echter de energie en het plezier dat de winkel oplevert, maakt dat meer dan goed.

Kinderbrillenwinkel
Marlies komt uit een ondernemersgezin. Haar ouders waren vooral aan het werk en hadden nooit vrij. Geen toekomst die ze voor zichzelf zag. “Vanuit de gezondheidszorg ben ik op een bepaald moment omgeschoold naar opticien. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. In 2004 ben ik dan ook mijn eigen optiek gestart. Ik wilde niet de zoveelste brillenwinkel zijn en heb me direct gespecialiseerd in kinderbrillen. Een reguliere opticien heeft een beperkt en vaak doorsnee aanbod kinderbrillen. Toen een kennis van me zei: ‘Ik ga naar Rotterdam voor de bril van onze dochter’, vond ik dat te gek voor woorden. In Arnhem moest gewoon een kinderbrillenwinkel komen.

Klant van de toekomst
Aanvankelijk ben ik gestart in de Weverstraat. Een combinatiewinkel met kinderkleding en kinderbrillen. Inspelen op de nichemarkt voor kinderbrillen werd ten sterkste afgeraden. Een kind met een bril is de klant van de toekomst, echter de markt voor volwassenen is vele malen groter en rendabeler. Met uitsluitend kinderbrillen zou je geen bestaansrecht hebben. Vandaar de combinatie. De crisis sloeg toe. De kledingmarkt stortte in. Gelijktijdig kreeg ik de kans om te verhuizen naar een leuk pand in het modekwartier. Hierdoor bespaarde ik op de huur en kon ik me volledig gaan toeleggen op kinderbrillen. Fantastisch!

Dubbele klant
Zicht is ontzettend belangrijk. Zeker voor in een kind in ontwikkeling. De tijd dat een kinderbril suf is, is echt voorbij. Je hebt bij Enfant Terrible enorm veel keuze. In kleuren, vormen en modellen. Bij Enfant Terrible hangen ook de bijzondere, minder commerciële brillen in de winkel. Ik heb eigenlijk te maken met twee klanten: de ouders en het kind. De smaak van die twee loopt nogal eens uit elkaar. Daartussen laveer ik. Een kind dwingen een bepaalde bril op te zetten, werkt niet. Zo wilde kleine Emmy een roze bril. Moeder vond dat niet mooi, dus het werd een tussenoplossing: paars. Na een paar weken stond moeder met Emmy op de stoep: ze had de bril, op z’n Arnhems gezegd ‘verstoppeld’. Onvindbaar. Je raadt het al, Emmy kreeg toen toch de gewenste roze bril.

Blij kind
Als een kind zich prettig voelt bij een bril, dan scheelt dat een hoop strijd over het dragen. Het kost tijd om een goede bril uit te zoeken, die mooi aansluit, goed past en waar het kind goed doorheen kan kijken. Daarom werk ik op afspraak. Ketens geven van alles gratis weg, dat doe ik niet. Aan kwaliteit hangt nu eenmaal een prijskaartje. Daarentegen zijn reparaties of het vervangen van onderdelen bij mij aantrekkelijker geprijsd. Dat is bovendien duurzaam. Als een reparatie duurder is dan de bril zelf, dan wringt dat mijn inziens. De tijd dat kinderen gepest werden om een bril is gelukkig voorbij. Sterker nog ,veel kinderen vinden het dragen van een bril juist leuk. Het grootste compliment is dan ook als een kind eigenlijk al uit de kinderbrillen gegroeid is, maar het liefst bij mij een bril uit komt zoeken.”

Meer weten? www.kinderbril.eu  Kinderbril nodig? Bel Marlies op: 06 – 107 31 542 Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem