Mini-congres "De stad in de 21e eeuw"

Prikbord 27 mei 2019

Omschrijving

Op donderdag 20 juni organiseert De Maatschappij departement Arnhem een mini-congres over ‘De stad in de 21e eeuw’, in het gemeentehuis te Arnhem. 


Artikel

Op donderdag 20 juni organiseert De Maatschappij departement Arnhem een mini-congres over ‘De stad in de 21e eeuw’, in het gemeentehuis te Arnhem. Veel steden groeien qua aantal inwoners en de samenstelling wordt meer divers. Wat kan een 21-eeuwse stad voor haar burgers betekenen? Hoe zorgen we ervoor dat de stad niet achterblijft bij de ontwikkelingen? Op welke manier speelt het onderwijs in op (super)diversiteit? En, welke keuzes moeten steden nu maken om economisch voldoende aantrekkingskracht uit te oefenen?

Inleider is Daan Roovers, de nieuwe Denker des Vaderlands. Achmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, deelt met ons zijn overtuigingen ten aanzien van het ambt van burgemeester in de Stad van de 21e eeuw. Vervolgens worden er drie (interactieve) parallelsessies gehouden over de thema’s: veiligheid, onderwijs en economie. De parallelsessies staan onder leiding van deskundigen per thema. Nadere informatie hierover volgt.

Margret Vincent, directeur bedrijfsvoering van de gemeente Overbetuwe, is dagvoorzitter. Het minicongres start om 15.30 uur en zal rond 20.00 uur na een afsluitende aangeklede borrel met lichte maaltijd eindigen.

flyer_maatschappij_web.pdf


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem