Heel Holland Fietst e-Mobility Festival 5 en 6 april 2019

Prikbord 20 mrt 2019

Omschrijving

Bedrijven en werknemers klaar? Fietsen maar!


Artikel

Heel Holland Fietst e-Mobility Festival 5 en 6 april 2019:

Bedrijven en werknemers klaar? Fietsen maar!

Vitalere medewerkers, minder parkeerstress en een beter milieu? Hoe kies je de juiste e-bike? Wat voor effecten heeft regelmatig fietsen op je gezondheid? Allemaal vragen die passen bij modern en duurzaam leven én ondernemen! Speciaal voor ondernemers, HR-managers en forenzen die wel eens wil weten wat e-mobility voor hen kan betekenen is er het e-Mobility Festival Heel Holland Fietst! Kom op vrijdag 5 en zaterdag 6 april naar het Dutch Bicycle Center in het Honig-complex in Nijmegen.

Bekijk de nieuwste e-bikes, speed pedelecs en meer, raak geïnspireerd door diverse masterclasses of ontdek hoe mooi Nijmegen is en doe mee met de e-biketoertocht!

Masterclasses op vrijdag 5 april

Heel Holland Fietst biedt ook op vrijdag 5 april inspirerende masterclasses aan werkgevers. Bijvoorbeeld rond vitaliteit en gezondheid, maar ook rond fiscale regels. Leander Witjes, werkzaam bij Politie Oost-Nederland én een van de door het ministerie aangewezen landelijke fietsambassadeurs, zal deze masterclasses begeleiden. Ook fietsambassadeur Carlo Buise van de Radboud Universiteit/Campus Heijendaal is aanwezig.

Er zijn twee masterclassrondes: van 13.30-14.30 u en van 15.00-16.00 u.

Sprekers masterclasses:

·       Peter Soonius is als programmamanager mobiliteit verbonden aan Stichting Natuur en Milieu. Peter gaat in op de mogelijkheden van organisaties en bedrijven om invulling te geven aan de CO2-doelstellingen in relatie tot mobiliteit.

·       Max Mooij is programmamanager bij de Fietsersbond. De Fietsersbond stimuleert, samen met werkgevers, woon-werkverkeer op de fiets. Met inzet van de programma’s Fietsvriendelijk Bedrijf en LoveToRide gaan we voor meer gefietste en minder autokilometers.

·       Marcel Swaak, directeur van Mobilys (zakelijke mobiliteit), gaat in op de voordelen van de nieuwe belastingwetgeving 2020 voor werkgevers en werknemers. Specifiek de fiscale bijtelling (7%), als secundaire arbeidsvoorwaarde in te zetten voor het woon-werkverkeer (e-bikes).

·       Koen Eising, directeur MVO/CSR bij Alliander, spreekt vanuit zijn betrokkenheid bij de vereniging SamenOm. Deze nieuwe vereniging verenigt alle bedrijven en organisaties die het zakelijk fietsverkeer op originele en positieve wijze willen stimuleren.

Aanmelden voor de masterclasses kan via aanmelden@slimschoononderweg.nl

Locatie:               Dutch Bicycle Centre (terrein voormalige Honig fabriek) 
                             Waalbandijk 8, Nijmegen
Datum:               Vrijdag 5 april 2019: 12:00 - 21:00 uur
                            Zaterdag 6 april 2019: 10:00 – 17:00 uur

Toegang is gratis!
De e-bike toertochten starten op vrijdag 5 april van 12.00-15.00 u en zaterdag 6 april van 10.00-13.00u vanaf het Dutch Bicycle Centre.

Meer informatie
Op de site van Slim & Schoon Onderweg leest u uitgebreide informatie over Heel Holland Fietst e-Mobility FestivalAuteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem