Frank Thooft van Pluspen:

Interview 17 dec 2018

Omschrijving

niet zomaar een verhaal


Artikel

Denkend aan Arnhem. Dan denk je ook aan Arnhemmer Frank Thooft. De bedenker van de gedichten- en fotowedstrijd laat Arnhemmers creatief zijn. Niet vreemd, omdat juist het scheppende van het schrijven hem persoonlijk zo passioneert.

Door Xandra Derks

Als kind schrijft Frank al graag gedichten. Ook in het schrijven van opstellen is hij goed. Toch maakt hij er niet zijn beroep van. Zijn werkgever gaat failliet. Dan vraagt een vriendin hem te helpen met communicatie. Kort daarna ziet hij een vacature voor redacteur van een zakenblad. De Pippi Langkous in hem wordt wakker geschud: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

En schrijven kan Frank. Het verhaal achter de ondernemer vindt hij interessant. Mensen zijn de leukste wezens die er zijn, hun beweegredenen zijn buitengewoon boeiend. Hij heeft vele verhalen op mogen tekenen: van CEO tot plaatselijke detaillist. Teijin Aramid vraagt hem als bladmanager van hun personeelsblad. Wederom denkt Frank: “Dat kan ik wel.” Een functie waarbij precisie, planning en aansturing essentieel zijn. En hij kan het. Net zoals het schrijven van teksten voor jaarverslagen, websites en nieuwsbrieven. En niet te vergeten zijn eigen online Perspodium boordevol regionaal nieuws.

Voor OKA blogt Frank na raadsvergaderingen en schrijft vierjaarlijks De Raadgever, het adviesdocument voor nieuwe raadsleden. Hij is sterk in het aanbrengen van nuance in standpunten. Ook opiniestukken weet hij helder uiteen te zetten. Voor het OKA magazine (Arenacum, OKArnhem) houdt hij vele interviews. Dit zet hij voort op social media. Een groot succes: 33 maanden, 63 nieuwe ledeninterviews en 43 ‘Geef het stokje door’ zijn de volgers op de diverse kanalen meer dan vervijfvoudigd.

‘Never change a winning team’, juist wel roept Frank. Zaken verstoffen als ze te lang blijven liggen. Daarom is tijd om het OKA-communicatiestokje letterlijk door te geven. Ik mag deze gave taak van Frank overnemen. Want zoals hij zegt: “Ondernemers zijn de leukste mensen die er zijn en die zitten bij OKA!” En hun verhalen mag ik nu gaan vertellen.

Dank je wel Frank voor je mooie verhalen en we blijven elkaar zien bij OKA!Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem