De Wijn Experience: een interview

Interview 24 jun 2019

Omschrijving

Wijn is beleving. Artikel

Wijn is beleving. Het ontkurken van een fles is een ritueel. Net zoals het proeven van het ambachtelijke druivensap. Vervolgens laat je het kristal tegen elkaar klinken. De eerste slok die je daarna neemt, is magisch. Wijn is genieten. En vaak in goed gezelschap. Wijnhuis Robbers & van den Hoogen is al 177 een begrip in Nederland. Eén van de oudste wijnhuizen die zich sinds 1992 hofleverancier mag noemen. De wijnkelders van maar liefst 10.000 m2 zijn authentiek en ademen één al historie uit. Het is de ultieme plek voor De Wijn Experience van Nederland. Je beleeft hem in het najaar bij Robbers & van den Hoogen. Daarvoor gaat het volledige pand op de schop.

We spreken de nieuwe commercieel directeur Boy Sluiter. Samen met directeur Marcel Donders bedacht hij het concept van De Wijn Experience. Boy: “Na 30 jaar verzekeringswereld was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Robbers & van den Hoogen ben ik ondernemer binnen een onderneming. Wat Marcel en ik vandaag bedenken, voeren we morgen uit. Besluitvorming gaat snel. We pakken zaken aan en doen het. Samen met het loyale team overigens. We bouwen letterlijk aan een nieuwe Robbers & van den Hoogen zonder het authentieke hart van het bedrijf te verliezen. Het is een superleuke uitdaging.

De Wijn Experience
Robbers & van den Hoogen is wijn. Wijn is beleving. Daar gaan we vorm en inhoud aan geven. We zijn gehuisvest in een prachtig pand met eeuwenoude wijnkelders en het wijnmuseum. Daarnaast hebben we ongebreidelde kennis op wijngebied. Deels gearchiveerd in onze wijnbibliotheek en natuurlijk het Wijnmuseum. Uiteraard hebben we de mooiste wijnen op het schap en in de kelder liggen. Zowel uit oude als nieuwe wijnlanden. Met eigen blends samengesteld door Marcel. Tot slot kun je bij ons terecht voor het aanschaffen van een fles wijn maar ook voor het houden van een borrel of evenement. Kortom, op wijngebied zijn we een autoriteit. Dat gaan we nog meer body geven.

Grote verbouwing
Het pand wordt de komende maanden verbouwd tot De Wijn Experience. We krijgen naast Wijncafé Le Jardin een grote conferentiezaal. Deze congresruimte is splitsbaar in twee grote vergaderruimtes. Momenteel zijn daar o.a. onze kantoren. De wijnbar krijgt een lichte metamorfose. De wijnwinkel breidt uit, en verplaatsen we naar het gedeelte waar nu de expeditie is. In de oude winkel komt een proeflokaal. Tot slot krijgen we naast de wijnwinkel een hippe wijnbar. Hier kun je genieten van de beste wijnspijscombinaties.

Wijnbar
Naast de heerlijkste wijnen serveren we bourgondische borrelplanken. Daarnaast zal in eerste instantie op donderdag tot en met zaterdag een kok kleine gerechtjes bereiden om onze klanten mee te nemen in de wereld van wijn & spijs. Wijn doet eten. Wij zorgen voor de passende combinatie. Bij voldoende interesse breiden we de dagen uit. Eind oktober hopen we dat de verbouwing gereed is. Ondertussen vinden er nog gewoon proeverijen, rondleidingen en evenementen plaats. Ook blijft de wijnwinkel gewoon geopend. De zaken lopen door. De hectiek zorgt voor een enorme energie boost. Samen realiseren we De Wijn Experience van Nederland. Kom je het beleven in het najaar?

Meer weten? www.robbersenvandenhoogen.nl

 


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem