Brandbrief OKA bereikbaarheid en parkeren

Interview 17 jul 2017

Omschrijving

OKA pleit voor openstelling van de Markt als doordeweekse parkeerplaats, artikel Gelderlander 17 juli 2017.

Hieronder de volledige tekst van de brandbrief.


Artikel

Dat de ontwikkeling van de zuidelijke binnenstad overlast met zich meebrengt zal geen ondernemer of bezoeker van de binnenstad verbazen. Medio 2018 zal het er allemaal strak bijliggen met een nieuw filmhuis, een stromend beekje en nieuwe woningen.

Omzetdalingen

Echter, bezoekers, toeristen, gasten van de horeca en relaties van de kantoren in de binnenstad worden nu ernstig gehinderd om bij hun bestemming te komen. De overlast is deze zomer dermate groot en de verkeersafwikkeling zo ernstig verstoord dat de ondernemers daardoor in de problemen dreigen te komen. Omzetdalingen tot 30 % zijn geen uitzondering, horen wij van diverse leden. Het veel gehoorde ‘Arnhem gastvrije stad’ krijgt hierdoor een geheel andere betekenis.

Gebagatelliseerd

Daarom zullen er nu drastische maatregelen moeten worden genomen. De Arnhemse binnenstadsondernemers hebben hier al herhaaldelijk op aangedrongen. De verantwoordelijk wethouder lijkt de problemen echter niet te begrijpen, of de wil daartoe ontbreekt. In ieder geval heeft hij de klachten lange tijd niet serieus genomen. Na vele indringende oproepen lijkt het besef eindelijk door te dringen dat je het probleem van een onbereikbare stad niet simpeltjes kan bagatelliseren, laat staan wegwuiven.

Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA), de oudste en grootste ondernemersvereniging van deze mooie stad, steunt de ondernemers in de binnenstad voor 100%. We willen dat het stadsbestuur nú met concrete maatregelen komt. Laat buiten marktdagen auto’s parkeren op de Markt, introduceer dynamische bewegwijzering, verlaag parkeertarieven tijdens de overlast, communiceer nog duidelijker en vaker, zodat bezoekers en toeristen begrijpen wat er aan de hand is en beter hun weg kunnen vinden, etc. etc.

Laat Arnhem de gastvrije stad zijn die het behoort te zijn. Voor bezoekers, inwoners, toeristen én ondernemers. Op ons kunt u altijd een beroep doen, we helpen graag mee. Mét de stad.


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem