Babette Meijers nieuwe Commercieel Ondernemer Rozet Zakelijk

Interview 15 mei 2018

Omschrijving


Artikel

Babette Meijers is de nieuwe Commercieel Ondernemer Rozet Zakelijk. Ze gaat het bedrijfsleven en organisaties koppelen aan Rozet en schuift daarbij een breed spectrum aan mogelijkheden binnen het creatief ondernemerschap naar voren. “Denk aan een #debatcentrum, aan #presentaties over culturele aspecten van de stad, #exposities zoals @Innovate Arnhem in 2016 @modeinbeeld @samenwerkingmetvitesse.”

 

Rozet is immers veel meer dan de ‘bieb’, de School voor Amateurkunsten en de Volksuniversiteit die het ooit was. Rozet is het epicentrum van creatief, cultureel en maatschappelijk Arnhem, en daar hoort het ondernemerschap onlosmakelijk bij.

 Een stukje achtergrond. Als geboren en getogen Arnhemse kent Babette de stad op haar duimpje en weet hoe de hazen lopen. Ze zal de verschillende netwerkbijeenkomsten van ondernemers dan ook regelmatig gaan bezoeken om verbindingen te kunnen leggen met ondernemers.

 

Samenwerking

“Je kunt denken aan oplossingen op maatschappelijk vlak, waarbij ondernemers met overheid en onderwijs samenwerken. Wij willen die partijen bij elkaar brengen, faciliteren, er het platform voor zijn, toekomstgericht bezig zijn.” Rozet werkt hierin vanzelfsprekend ook samen met verscheidene organisaties in en rond Arnhem.

 

Hart

Babette vervolgt: “Rozet staat voor cultuur, met taal, kunst en erfgoed als drijvende krachten. Rozet gelooft dat ieder mens, jong en oud, kan groeien. Wij maken taal, kunst en erfgoed toegankelijk en persoonlijke groei mogelijk. We willen het hart van de Arnhemse samenleving versterken en van maximale waarde zijn voor de inwoners van Arnhem en omgeving.”

 

Partner

Dit kunnen en willen ze niet alleen. Babette: “Rozet is partner van de stad op economisch en maatschappelijk- en sociaal vlak. In onze beweging om dicht bij de mensen te zijn, zoeken we intensief de samenwerking en verbinding met lokale partners en het bedrijfsleven. Interactie maakt energie, nieuwe kennis, wederzijds begrip, inspiratie, motivatie en (persoonlijke) groei mogelijk.”

 

Faciliteren

Het team Rozet Zakelijk verbindt de zakelijke markt met cultuur. Rozet biedt ondernemers bijzondere mogelijkheden voor vergaderingen, symposia, voorstellingen, lessen, evenementen, tentoonstellingen, borrels en feesten. Rozet draagt hierin ook inhoudelijk bij door het faciliteren van trainingen, interactieve workshops en lezingen gericht op creativiteit en innovatie.

 

Podium

Babette: “Rozet jaagt cultureel ondernemerschap aan door creatieve, innovatieve en startende ondernemers een inspirerend podium te bieden en hen te stimuleren in hun ontwikkeling. Waar mogelijk in samenwerking met grotere bedrijven die op hun beurt van deze ‘jonge’ innovatieve energie kunnen profiteren. Verbinding aan Rozet voor ondernemers een kans en een mooie mogelijkheid is om zich op maatschappelijk, kunstzinnig en cultureel gebied te profileren.”

 

Participatie

Ze besluit: “Ook betrekken we het bedrijfsleven graag aan maatschappelijke thema’s die van belang zijn voor de Arnhemse samenleving. Bijvoorbeeld door ondernemers te verbinden aan de strategische Rozet-programma’s op het gebied van duurzaamheid, laaggeletterdheid, inclusie, armoede, emancipatie, integratie en participatie.”

 

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je met hen meedenken? Babette Meijers gaat hierover graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar op nummer 06 38348906, of per mail b.meijers@rozet.nl.Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem