Anja de Weerd

Interview 28 jun 2018

Omschrijving

ondernemende bestuurssecretaris


Artikel

Een nieuw gezicht binnen OKA, maar wel iemand met veel ondernemerservaring: Anja de Weerd, de nieuwe bestuurssecretaris. Het ondernemersbloed gaat bij haar ver terug: haar opa begon in 1899 een eigen bedrijf, en zowel haar neef als haar vader traden in diens voetsporen.

Anja’s opa begon in Ouderkerk aan de IJssel, waar hij toen woonde, met een winkel in stoffering. De zaak liep goed en groeide. Er gingen twee wereldoorlogen overheen, maar de winkel bleef up and running. De zaak werd later door de neef van Anja overgenomen en is nog steeds in bedrijf.

Camping

In 1932 werd de vader van Anja geboren, en toen die volwassen was begon ook hij een eigen zaak; in Zaandijk. In die tijd werden Anja en haar zus en broer geboren. Toen Anja tien was, verhuisde het gezin naar Ede, waar vader de zaak voortzette én een camping kocht, die door de moeder van Anja gerund werd. Twee bedrijven in één gezin; altijd was je wel bezig, herinnert Anja zich. Daar heeft ze zich ontwikkeld tot een echte aanpakker.

Overname

Anja leerde Dennis kennen toen die als stoffeerder voor haar vader ging werken. Na verloop van tijd werd ze verliefd op hem, en de rest is history. Anja: “Ik leerde Dennis kennen en omdat hij handig was, nam hij vrij bij zijn baas en ging mijn vader helpen als die druk was. Mijn vader heeft hem toen gevraagd ontslag te nemen en bij hem te komen werken. Zo heeft hij het vak van mijn vader geleerd.”

Ressen

In 2004 namen Anja en haar man Dennis het bedrijf van haar vader over; inmiddels is het in Ressen gevestigd waar Anja en Dennis een huis kochten waar al een grote bedrijfsruimte achter was. Ze hebben daar een groot assortiment aan vloeren, gordijnen en binnenzonwering. Dennis is fulltime voor het bedrijf aan de slag; Anja ondersteunt hem parttime en legt de contacten. Een interieurstyliste verzorgt inrichtings- en kleuradviezen.

Verbinder

Anja is een echte verbinder. Niet alleen voor OKA is ze dat, ook als lid van Veron en de ondernemersvereniging de Waalsprong is ze dat. Ze heeft altijd veel ondernemers om zich heen en legt graag het bruggetje tussen mensen. Zelfs in haar woonplaats doet ze dat, als bestuurslid van de bewonersbelangenvereniging Ressen. En om het plaatje compleet te maken: ze is recent ook lid geworden van Vice Versa Gelderland.

De boer op

We zullen veel van haar gaan zien, want ze gaat de komende tijd de boer op en zal veel leden en vertegenwoordigers van de omringende en samenwerkende organisaties spreken. Waarbij ze zich weer op haar beurt ondersteund weet door interimmer Frank Thooft van wie ze de functie overnam, en die de komende tijd de communicatie voor OKA zal blijven verzorgen.

Golf

Wat balans is in al die drukte wel nodig. Anja en haar man zijn lid op de Heelsumse golfclub en golfen in ieder geval iedere zondag met een vriendengroep.Afbeeldingen


Auteur

OKA profile pic
OKA
Ondernemers Kontakt Arnhem