OKA Inhouse Cito

Direct Aanmelden

11 mrt 2019 | Cito, Amsterdamseweg 13 te Arnhem

11 mrt 2019 | 17:00 - 20:30
Cito, Amsterdamseweg 13 te Arnhem

Innovatie in meten: hoe Cito blijft innoveren
om ook overmorgen waarde toe te voegen in een leven lang leren…

Cito bestaat 50 jaar. In 1968 werd Cito opgericht en startte zij vanuit een woonhuis in Arnhem. In al die jaren is Cito een echt Arnhemse organisatie gebleven. Via diverse plekken in Arnhem is zij sinds enkele jaren neergestreken aan de Amsterdamseweg in Arnhem.

Anneke Blok, voorzitter van de raad van bestuur van Cito, zal ons ontvangen en ons meenemen in de wereld van meten. Een ieder denkt bij Cito aan de Cito toets, aan multiple choice en papier, maar Cito is veel meer dan dat.

Cito ontstond vanuit een pioniersgeest. In een toen nog verzuild Nederland zorgde de toets voor eerlijke kansen, in een tijd dat het onderwijs een stuk minder toegankelijk was dan nu. Afkomst, status, woonplaats, geld: ze bepaalden de kansen van een kind op vervolgonderwijs. Die pioniersgeest is gebleven; Cito ontwikkelt al sinds de jaren negentig digitale toetsen.

Op deze avond gaan we in op wat Cito doet op het gebied van de ontwikkeling meten van kinderen tot een leven lang leren. Hoe wordt in de organisatie en specifiek binnen Citolab gewerkt aan meetinstrumenten voor de toekomst?

Ook wordt o.a. ingegaan op wat Cito doet voor CBR, de grootste examenorganisatie van Nederland en wat zij toevoegt aan het onderwijssysteem in Kazachstan
Laat je meenemen in het interactieve programma!

17.00 – 17.45 uur           Ontvangst door Anneke Blok, Voorzitter raad van bestuur Cito
17.45 – 17.50 uur           Bestuursmededelingen OKA door voorzitter Toni Iňiguez
17.50 – 18.45 uur           Invulling interactief programma Cito
18.45 – 20.00 uur           De borrel en de hap wordt verzorgd door Servontyn Catering 
           
Gelegenheid tot netwerken.

Graag tot 11 maart!

Aanmelden: 
Graag ontvangen wij je aanmelding uiterlijk 7 maart via de website www.oka.nl/agenda of je stuurt een mail naar aanmelden@oka.nl

Locatiegegevens:
Cito is gelegen aan de Amsterdamseweg 13 te Arnhem. In de omgeving is er geen gelegenheid om te parkeren. Kom met de fiets, óf de bus, die stopt voor de deur! De parkeergarage van Arnhem Centraal is het dichtste bij. 


Aanmelden als OKA lid

Aanmelden als gast

Geen lid? Aanmelden als gast
Ben je al lid? Log In